إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ
با نهایت تاسف درگذشت مادر مهربان و دلسوز مرحومه مغفوره حاجیه خانم معصومه توکلی همسر گرامی حاج علی مراسم خاکسپاری روز یکشنبه مورخ 93/9/9 ساعت 9 صبح از درب منزل ایشان برگزار می شود
شرکت فرانسوی سیگفاکس یک قرارداد همکاری در زمینه توسعه شبکه ارتباطی "اینترنت اشیاء" در سراسر ایران، با شرکت پارسنت (از زیرمجموعههای شرکت پارس آنلاین) امضا کرد.
شرکت پارس نت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که "همکاری پارس نت و سیگفاکس برای اولین بار، ایران را بر لبه تکنولوژی جدیدترین دستاوردها در حوزه فناوری اطلاعات قرار می دهد."
اینترنت اشیاء (Internet of Things) امکان اتصال تمامی دستگاهها را از طریق سنسورها هوشمند و بر بستر اینترنت برای کاربران فراهم میآورد.
با ایجاد و گسترش شبکه اینترنت اشیاء، عملاً شهروندان ایرانی می توانند اطلاعاتی را در مسافتهای بلند توزیع کنند و میان مثلا کنتور برق، دستگاههای الکتریکی یا خودروها ارتباط برقرار کنند.
امضای قرارداد میان یک شرکت ایرانی با سیگفاکس، در حالی است که سال گذشته تحریمهای بینالمللی علیه ایران به دنبال توافق هستهای این کشور با قدرتهای جهانی برداشته شد.
سیگفاکس (Sigfox) که در سال ۲۰۰۹ در نزدیکی شهر تولوز در جنوب غرب فرانسه تأسیس شده، اکنون در ۳۰ کشور جهان در زمینه "اینترنت اشیاء" فعال است و ایران سی و یکمین مقصد این شرکت است.
سیگفاکس قصد دارد فعالیت خود را تا سال ۲۰۱۸ در بیش از ۶۰ کشور جهان توسعه دهد.
شرکتهای بزرگی چون سامسونگ و توتال، حدود ۲۲۰ میلیون یورو در سیگفاکس سرمایهگذاری کردهاند.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
اینترنت چیزها[۱][۲] یا چیزنت[۳] (به انگلیسی: Internet of Things) (مخفف انگلیسی: IoT) که گاهی در زبان انگلیسی اینترنت اشیا[۴] هم برای این کلمه استفاده میشود،[۵] به طور کلی اشاره دارد به بسیاری از چیزها شامل اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و بتوان توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت شوند. اینترنت چیزها به زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاهها با شبکهای است که از طریق آن میتوانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند. این مفهوم میتواند بهسادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد و یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساختهای شهری و ترافیک. از ماشین لباسشویی و یخچال گرفته تا پوشاکمان؛ این شبکه بسیاری از دستگاههای اطراف ما را در برمیگیرد.[۶]
در طراحی معماری آن Auto-ID Center مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) نیز مشارکت دارد.
یکی از سادهترین و قابل درکترین مثالی که میتوان زد ترموستات نست است. شما با استفاده از این ترموستات میتوانید با موبایل خود دمای منزل خود را کنترل کنید و یکی از جالبترین نکات این است که این ترموستات میتواند زمان خواب و … شما را یاد بگیرد و زمانی که شما خواب هستید دما را با توجه به دمایی که شما دوست دارید تنظیم کند، پس دیگر نیازی به نگرانی نیست که نصف شب هوای خانه شما گرم یا سرد شود. این ترموستات تمام شبها بیدار است!
شرکت اسمارت تینگز که توسط سامسونگ خریداری شده نیز حسگرهای مختلفی را برای ایجاد خانه هوشمند در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از این سنسورها میتوانید متوجه شوید چه شخصی وارد منزل شما شده و یا از آن خارج میشود و حتی در صورت چکهکردن آب نیز گزارشی مربوط به نشتی سیستم آب دریافت کنید.
با گسترش و ارتقای ابزارهای موجود در این اکوسیستم، به عنوان مثال دستبند هوشمند مخصوص فعالیتهای بدنی شما میتواند به محض خوابیدن شما، تلویزیون و چراغها را خاموش کند و یا حتی پیش از سوارشدن بر خودرو در زمانی مشخص، بهترین مسیر برای رسیدن شما به مقصد توسط خودرو انتخاب و در صورت دیررسیدن به محل قرار، پیامکی به شخص مقابل ارسال شود. در مقیاس کلان از این سیستم میتوان در جهت بهبود فعالیتهای شهری مانند شمارش تعداد فضاهای خالی موجود در پارکینگها و یا بررسی کیفیت آب و هوای شهرها و وضعیت ترافیکی نیز بهره برد.
مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژههایی را برای بررسی پیادهسازی فناوری اینترنت چیزها در ایران انجام داده است. یکی از این پروژهها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۳ تا ۱۰ خرداد ۱۳۹۴)، انجام شده است. در این پروژه بر اساس تجربیات علمی و عملیاتی کشورهای مختلف در حوزههای حاکمیت،[۱۰] کسب و کار، کاربردها[۱۱] و فناوریها مطالعات اولیه صورت گرفت و نقشه راه ایران با هدف استفاده ایران از فناوریهای نوین نظیر اینترنت چیزها برای افزایش رفاه اقتصادی، کیفیت زندگی و حفاظت از محیط زیست برای رسیدن به چشمانداز اقتصادی ۱۴۰۴۴ تعیین شد.
هواپیمایی تازه با ظاهری کاملا متفاوت و جدید! کابینهای این هواپیما که شبیه حرف V طراحی شده، روی بالها قرار گرفته است.
علاوه بر کابین، محفظه حمل بار و سوخت نیز در همین بالها تعبیه شده است.
این هواپیما قابلیت حمل ۳۱۴ مسافر را خواهد داشت و ادعا شده که به خاطر طراحی ویژهاش ۲۰٪ در مصرف سوخت صرفهجویی خواهد کرد.
مبلمان سبک، توانایی هواپیما در بهرهوری در سوخت و افزایش به حداکثر میرساند.
هرچند این هواپیما بودجه اضافهای از شرکت هلندی KLM دریافت کرده اما به زودی عملیاتی نخواهد شد. نخستین پرواز این هواپیما پس از آماده شدن یک نسخه کوچک، برای اکتبر ۲۰۱۹ برنامهریزی شده است.
بازنشستگی آیتونز
شرکت اپل در همایش جهانی توسعهدهندگان خود به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد اپلیکیشن آیتونز را پس از ۱۸ سال بازنشسته کرده و سه اپلیکیشن دیگر را از ماه سپتامبر آینده به عنوان جایگزین به کار گیرد.
با بهروزرسانی نسخه ۱۰.۱۵ سیستمعامل مک، سه اپ پادکست، تیوی و موزیک، هر کدام بخشی از وظایف آیتونز را بر دوش میکشند و در راستای وظیفه تعیینشده گسترش خواهند یافت.
البته بازنشستگی آیتونز به معنای ناپدید شدنش نخواهد بود. قرار است این اپ به عنوان فروشگاه آنلاین مجازی، همچنان برای فروش موسیقی به فعالیت خود ادامه دهد.
پیک پهپادی عاقبت میرسد
آمازون در همایشی که اخیرا در لاسوگاس برگزار شد، اعلام کرد که تا چند ماه آتی، از پهپاد برای تحویل بستهها به مشتریان استفاده خواهد کرد.
از جمله تواناییهای این دستگاه میتوان به تشخیص موانعی چون افراد، سگها و بندهای رخت اشاره کرد.
جف ویلک، مدیر اجرایی آمازون گفت که این پهپادها میتوانند بستههای ۲.۳ کیلوگرمی یا کمتر را، تا ۲۴ کیلومتر حمل کنند.
او به مکان یا زمان دقیق اجرایی شدن این پروژه اشارهای نکرد اما اداره هواپیمایی فدرال ایالات متحده آمریکا به بیبیسی گفت که به آمازون اجازه میدهد تا پروژه پیکهای پهپادی را در ایالات متحده اجرایی کند.
پیش از این آمازون متهم شده بود که قصد دارد با وعده پیک پهپادی سرتیتر خبرها را از آن خود کند تا با تبلیغ آمازون پرایم ایر، مردم را به عضویت در سرویس آمازون پرایم تشویق کند.
آمازون در دسامبر ۲۰۱۶ یک آزمایش ظاهرا موفق در کمبریج انگلستان انجام داد و یک بسته را در طول ۱۳ دقیقه به مقصد رساند.
برنامه ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس SpaceX، برای راهاندازی دوازده هزار ماهواره در مدار زمین واکنشهایی منفی در پی داشته است.
اتحادیه بینالمللی ستارهشناسی گفته که وجود تعداد زیادی ماهواره در آسمان، به جای کمک به کشفیات در فضا میتواند مانعی در این راه ایجاد کند.
این اتحادیه در بیانیهای که اخیرا منتشر شده گفت این نوع پروژهها خطر دخالت در فرکانسهای رادیویی و رصدهای نجومی را بالا میبرند.
Starlink SpaceX شبکهای از ماهوارههای پهنباند است که برای رساندن اینترنت، حتی در دورترین بخشهای کره زمین طراحی شده است.
اسپیساکس ماه گذشته شصت ماهواره اولش را به فضا فرستاد.
حذف عمدی یک پایگاه داده از مایکروسافت
مایکروسافت یک پایگاه داده عظیم متشکل از ۱۰ میلیون تصویر را حذف کرده است.
این پایگاه داده که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد، شامل تصاویر آنلاین صد هزار نفر از افراد شناختهشده بود.
اعتقاد بر این است که این پایگاه داده برای آموزش یک سامانه، توسط نیروهای پلیس و ارتش مورد استفاده قرار میگرفت.
این حذف پس از آن صورت گرفت که مایکروسافت از سیاستمداران آمریکایی خواست تا در تنظیم مقررات سامانههای شناسایی بهتر عمل کنند.
براد اسمیت، مدیر مایکروسافت، پارسال از کنگره آمریکا خواسته بود تا تنظیم مقررات سامانههایی را که از تشخیص چهره استفاده میکنند، بر عهده بگیرند، چرا که قابلیت "تأثیرگذاری گسترده اجتماعی و احتمال سوء استفاده" از آنها وجود دارد.
اخیرا مایکروسافت درخواست پلیس کالیفرنیا را برای استفاده از سامانههای تشخیص چهرهاش در دوربینهای روی بدن و خودروی پلیس رد کرد.
سایتهای مورد نیاز
|
سایت های تخصصی فناوری اطلاعات: | ||