- تعداد بازدید :
- ۵۱۱
- شنبه ۱۵/۶/۱۳۹۳
- تاریخ :
مصاحبه با یک وبلاگنویس تبیانی
سامانه وبلاگ تبیان، به مناسبت هفته وبلاگنویس فارسی، مصاحبهای را با یکی از کاربران وبلاگنویس خود انجام داده است.

لطفاً خودتان را معرفی کنید؟
حسین توکلی، متأهل، ساکن تهران، سن ۵۲ سال، جانباز جنگ تحمیلی، علاقمند به فعالیت موثر در فضای مجازی و دارای وبلاگهای شیطان بزرگ و کشکول توکل در بلاگفا و کشکول در تبیان.
تعریف شما از وبلاگ چیست؟
بارها برایمان این وضعیت به وجود آمده که به یک مکان آرام و ساکتی برویم و در آنجا با قدم زدن در افکار خود غوطهور شویم. حتی وقتی با خانواده به طبیعت میرویم، لحظاتی است که از همه فاصله گرفته و تنهای تنها میشویم. وبلاگ یا دنیا مجازی، همان مکانی است که ما را به خلوتگاه میکشاند و دست به قلم میبریم. حتی اگر کپی مطالب هم انجام دهیم، آن نیز تراوش ذهن ماست که آن را عیان میسازیم. به عبارتی، بیان میداریم که این مطلب، این خبر، این تصویر، قابل توجه من است؛ و چه بهتر که دست به قلم باشیم. وبلاگ یعنی من هستم. وبلاگ یعنی مرا هم ببینید.
از چه زمانی با وبلاگ و وبلاگنویسی آشنا شدید؟
ابتدا با وبلاگ بلاگفا آشنا شدم و در آنجا دو وبلاگ بنامهای کشکول توکل و شیطان بزرگ ایجاد کردم. البته در همان زمان، عضو تبیان نیز بودم ولی تبیان وضعیت و توانمندی فعلی را نداشت. در تبیان نیز دو وبلاگ اینجا نمودم که یکی از آن دو به نام کشکول، همچنان فعال است؛ البته نیمه فعال.
مهمترین دلیل رکود تولید محتوا در فضای وبلاگستان فارسی طی سالهای گذشته به نظر شما چیست؟
طبع جامعه ایرانی، اینگونه است که ناگهان در موجی قرار میگیرند و ناگهان از موج، کنارهگیری میکنند. اگر شروع وبلاگ در ایران خوب بوده، ولی بعداً رکود یافته و دقیقاً به همین علت است که جمعیتی به سوی این امکان روی آورده و پس از چندی آن را ترک کردهاند. به عبارتی، فرصتی به وجود آمد که مسوولین میبایست از فرصت، نهایت بهرهبرداری را صورت میدادند؛ مثلاً موضوع وبلاگ را برجسته میکردند و چه اشکال داشت که هر هفته یک وبلاگ در صدا و سیمای جمهوری اسلامی برجسته میشد. ولی چنین نشد و بلکه نگاه به وبلاگ، نگاهی توأم با ترس از سوی بعضی از سیاستمداران گردید و در نهایت، به خاطر چند بینماز، درب مسجد را بستند؛ و این نگاه، نگاهی بسیار ضعیف است. چرا که ما قدرت وبلاگ را دست میگیریم. وبلاگ و بلاگنویسان میتوانند در راستای اقتدار نظام و حکومت، گامهای موثری بردارند. اگر امروز اهرم فشار آمریکایی، داعش و تروریستهای وهابیت در جلسات هستهای است، ما نیز میتوانیم با اهرم وبلاگ و وبلاگنویسان وارد صحنه شویم؛ چرا که دنیای غرب، از هیچ چیز به اندازه برملا شدن چهره فریبکار آنان ترس ندارد و وبلاگنویسان بهترین ابزار و اهرم فشار بر علیه آنان است.

آیا به تدریج شبکههای اجتماعی میتوانند جایگزین وبلاگها شوند؟
با این وضعیتی که پیش میرود، شبکههای اجتماعی، روزبهروز پیشی میگیرند، چرا که از نظر فنی و قدرت مانور، شبکه اجتماعی امکان تعریف زیرمجموعه بیشتری را داراست. اگر وبلاگ را با شبکه اجتماعی مقایسه کنیم، شاهد آنیم که شبکه اجتماعی، هر روز بر امکانات اتوبان خود میافزاید، ولی وبلاگ در همان وضعیت که قرار دارد، توقف نموده است. برای شبکه اجتماعی، کاملاً میسر است که به راحتی با ایجاد یک امکان تحت عنوان «وبلاگ من» صفحهای را باز کند که در آن، وبلاگ کاربر عیان شود. در این جنگ و یا بازی فنی، برنامهنویسان شبکه اجتماعی با دست بازتر و محدوده بیشتر پیش میروند.
از امکان آپلود فایل سامانه وبلاگ تبیان تا چه حد استفاده میکنید؟
صادقانه بگویم راحتالحلقوم نیست. به عبارتی وقتی بنا بر این بود که امکان آپلود فراهم شود چرا در همان صفحه پارگرافی دانلود ایجاد نشد. پیشنهاد دارم اینگونه امکانات مهم و کاربردی را در صفحه پارگرافی دانلود ایجاد فرمایید. (همان مکان که درج مطلب مینماییم).در حال حاضر از امکان آپلود شبکه اجتماعی تبیان استفاده میکنم و تصاویر مورد نیاز را از آنجا به سایت خود منتقل مینمایم.
نظرتان درباره نسخه جدید سامانه وبلاگ تبیان چیست؟
شک نکنیم که با قبل، قابل مقایسه نیست و انشاء الله بهتر از این خواهد شد. کار بسیاری صورت گرفته و در واقع تلاش کسانی که شروع کننده آن بودهاند، ببار نشسته است. چرا که هدف آنان این بوده که به کارشان اهمیت داده شود و روزبهروز به سمت بهتر شدن پیش رود.
امکان جدیدی که مایل هستید به سامانه وبلاگ تبیان اضافه شود چیست؟
ای کاش این ماژول (اضافه شود به وبلاگ من) در سایتهای شخصی کاربران نیز ایجاد میشد تا بتوانند مطالب سایت خود را از آنجا به وبلاگ تبیان یا شبکه اجتماعی تبیان منتقل کنند. در واقع چیزی شبیه شیرینگ فیسبوک که در کنار هر مطلب خارجی و اخیراً ایرانی خود را نمایان میسازد.
سخن آخر …
تبیانیها، خسته نباشید. به خصوص فنیها که با یک عالمه کار روبهرو هستند. امروز روز کار و تلاش است. اگر دیروز در سنگرهای کیسه شنی شلمچه و جزیره مجنون از مرزهای اعتقادیمان دفاع کردیم، امروز شکل سنگر عوض شده که یکی از این سنگرها، دنیای مجازی است. هر کس هر طوری که میتواند باید تلاش کند که خط علی و آل علی را زنده نگه دارد. نیروی فنی ما وظیفه دارد که در مقابل شبکه اجتماعی هدفدار دشمن، شبکه اجتماعی هدفدار خودمان را ایجاد کند. در پایان، از اینکه فرصت مصاحبه را برای اینجانب فراهم آوردید. کمال تشکر را دارم.