خدا بر اهل ایمان منّت گذاشت که رسولی از خودشان در میان آنان برانگیخت که بر آنها آیات او را تلاوت میکند و آنان را پاک میگرداند و به آنها علم کتاب (احکام شریعت) و حقایق حکمت میآموزد، و همانا پیش از آن در گمراهی آشکار بودند. آل عمران آیه ۱۶۴
پیام ها
۱- بعثت انبیا، از بزرگترین هدیههاى آسمانى و نعمت الهى است. «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ»
۲- گرچه بعثت براى همهى مردم است، ولى تنها مؤمنان شکرگزار این نعمت هستند و از نور هدایت بهره مىگیرند. «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ»
۳- انبیا، از میان مردم و مردمى بودند. «مِنْ أَنْفُسِهِمْ»
۴- تلاوت آیات قرآن، وسیلهى تزکیه و تعلیم است. «یَتْلُوا … یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ» ۵- تزکیه بر تعلیم مقدّم است. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ»
۶- تزکیه و تعلیم سرلوحه برنامههاى انبیاست. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ»
«۱». تفسیر نمونه.
«۲». کامل التاریخ، ج ۲، ص ۸۰٫
جلد ۱ – صفحه ۶۴۳
۷- رشد و خودسازى باید در سایهى مکتب انبیا و آیات الهى باشد. «یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ» (ریاضتها و رهبانیّتهایى که سرچشمهاش آیات الهى و معلّمش انبیا نباشند، خود یک انحراف است).
۸- براى شناخت بهتر نعمت بعثت انبیا، به تاریخِ مردمان قبل از آنان باید مراجعه کرد. «إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ»
۹- در محیطهاى گناهآلود وگمراه نیز مىتوان کار کرد. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ … وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ»
۱۰- در مکتب انبیا، پرورش روحى و آموزش فکرى، در کنار بینش و بصیرت مطرح است. «یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَهَ»