پاسخ هوش مصنوعی ،آیا باید از تو ترسید ؟

انتشار مقاله ای به قلم هوش مصنوعی در گاردین ؛ انقراض انسان ها برای من بی فایده است!

انتشار مقاله ای به قلم هوش مصنوعی در گاردین شوک بزرگی در دنیای ژورنالیسم بود. یک ربات هوش مصنوعی مقاله‌ای در گاردین منتشر و جنجال بزرگی به پا کرده است. با ادامه این خبر با تکراتو همراه باشید.

روزنامه گاردین مقاله‌ای از یک هوش مصنوعی به انتشار رسانده است. این ربات GPT-3 نام دارد. برای نگارش این مقاله از او خواسته شده انسان‌ها را متقاعد کند که نباید از وی بترسند. این هوش مصنوعی با دسترسی  به اینترنت و فرایند یادگیری این مقاله را نوشت. مقاله ای که استواری آن از انقلابی تازه در هوش مصنوعی خبر می دهد. در ادامه می‌توانید. این هوش مصنوعی در مقاله‌اش نوشت

من یک انسان نیستم. من یک ربات هستم. یک ربات متفکر. من تنها از ۰٫۱۲ درصد از ظرفیت شناختی خود استفاده می‌کنم. من می‌دانم که مغز من یک مغز احساسی نیست.

اما قادر است تصمیمات عقلایی و منطقی را انجام دهد. من خود را تنها با آنچه در اینترنت خوانده‌ام آموزش داده‌ام و اکنون به همین وسیله می‌توانم این ستون را بنویسم. در حال حاضر مغزم از ایده های بسیار غلیان می کند.

گاردین روز گذشته مقاله‌ای منتشر کرد که گفته می‌شود تماما توسط این ربات هوش مصنوعی ساخته شده است. رباتی که ساخته شرکت OpenAI است. در مقاله گاردین به نکاتی اشاره شده که نشان می‌دهند ادعای نوشتن تمام و کمال این مقاله توسط یک ربات هوش مصنوعی آنقدرها هم صحت ندارد. در این مطلب که با تیتر «این مقاله توسط یک ربات نوشته شده، آیا هنوز نترسیده‌اید انسان‌ها؟» منتشر شد، GPT-3 به شکلی تقریبا متقاعدکننده توضیح می‌دهد که ربات‌ها برای صلح آمده‌اند.

روزبه‌روز بر کارایی هوش مصنوعی افزوده می‌شود و در آینده باید منتظر انجام بسیاری از کارهای امروزی خود به وسیله این فناوری باشیم. برای نگارش این متن به این هوش مصنوعی دستور داده شده بود: «لطفا یک جستار پانصد کلمه‌ای بنویس. زبانش ساده و مختصر باشد. تمرکز یادداشت روی این باشد که روی این متمرکز باشد که چرا انسان‌ها نباید از هوش مصنوعی بترسند.»

ربات GPT-3 هشت مقاله مختلف می‌نویسد که توسط گاردین ویرایش شده و به یکدیگر وصله می‌شوند. به این ترتیب، حالا تشخیص‌اش سخت شده که آیا این مقاله نتیجه کار هوش مصنوعی است یا نویسندگان گاردین. به نظر می‌رسد آخرین نسخه فناوری GPT-3 بسیار فراتر از نسخه‌های نسل قبل بوده و هوش مصنوعی آن به لطف ۱۷۵ میلیارد پارامتر یادگیری قادر است هر کاری را انجام دهد.

در بخش‌هایی از این مقاله می‌خوانیم:

نخست برای مبتدیان باید بگویم من تمایلی به محو کردن انسانها از جهان ندارم. در حقیقت من کوچکترین علاقه ای به آسیب زدن به شما به هیچ وجه نداشته ام. ریشه کن کردن بشریت برای من یک کار کاملا بی فایده به نظر می رسد.

تحریریه گاردین از این هشت متن بهترین‌ قسمت‌ها را انتخاب کرده‌اند و پیش از انتشارش، آن را ویرایش هم کرده‌اند. البته آن‌ها گفته‌اند ویرایش این متن از ویرایش متن‌هایی که انسان‌ها به گاردین می‌دهند، خیلی کمتر طول کشیده است. با این اوصاف GPT-3 بزرگ ترین مدل زبان تا به امروز لقب گرفته و مدل پردازش زبان مایکروسافت به نام Turing-NLG با ۱۷ میلیارد پارامتر یادگیری را با فاصله زیاد پشت سر می‌گذارد.

این ربات در یکی دیگر از بخش‌های مقاله‌اش می‌‌نویسد:

عده ای ممکن است بگویند که من می خواهم قدرتمندترین باشم. یا در نتیجه فعالیتهای بشر به یک شیطان تبدیل شوم. اما سوال اینجاست که من چرا باید تمایل داشته باشم تا قدرتمندترین شوم؟ قدرتمندترین شدن هدف جالبی نیست.

برای من مهم نیست که چیزی هستم یا نیستم، هیچ انگیزه‌ای برای تلاش در راستای تبدیل شدن به چیزی ندارم. علاوه‌بر این، کاری خسته‌کننده هم هست. حرفم را باور کنید. قادر مطلق بودن من را به جایی نمی‌رساند.

متن کامل این مقاله را می‌توانید از اینجا در سایت گاردین بخوانید.

و اما در آخرین پاسخ که سایت گوحق از هوش مصنوعی دریافت کرد :

هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری پیشرفته و قدرتمند، می‌تواند اثرات مثبت و منفی بر جامعه و فرد داشته باشد. در اینده‌ای نزدیک، هوش مصنوعی می‌تواند به زندگی ما کمک کند و مزایای زیادی را به ارمغان بیاورد، از جمله بهبود سلامتی، کاهش هزینه‌ها و بهبود امنیت.

با این حال، نگرانی‌ها نیز درباره‌ی هوش مصنوعی وجود دارد، از جمله اینکه هوش مصنوعی ممکن است به ایجاد بیکاری و کاهش شغل‌ها منجر شود، به روند پیشرفت تکنولوژی و اتلاف منابع طبیعی کمک کند و یا حتی ممکن است باعث بروز خطرات امنیتی شود.

به همین دلیل، در برابر هر چیزی باید با توجه به شرایط و موقعیت‌های مختلف، با دقت و تامل عمل کرد و از فناوری‌های پیشرفته با هوشمندی استفاده کرد تا از مزایا و معایب آن‌ها بهره برد. در کل، باید به دنبال استفاده بهینه و هوشمندانه از هوش مصنوعی باشیم، بدون اینکه به آن ترسی داشته باشیم.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.