نوبت به شیعیان نیجریه رسید

اهرم فشار بر ایران

پس از علوی های سوریه و حوثی ها یمن و شیعیان بحرین اینک نوبت به شیعیان نیجریه رسید که با کشتار آنان خاطر ایران مکدر و بنوعی دردسر تازه ای شروع شود . 
جنایت نیجریه نیز نگاهها را متوجه عکس العمل ایران کرد .
نیجریه 
۵۵ درصد جمعیت ۱۵۰ میلیون نفری نیجریه، مسلمان و اکثریت آنها سنی مالکی هستند. دولت نیجریه، اسلامی و عضو سازمان همکاری اسلامی است. دولت نیجریه نزدیک به دولت عربستان سعودی است.
آغاز حضور شیعیان در نیجریه در سال ۱۹۸۰ یعنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود.
امروزه اقلیت شیعه در شهر زاریا در ایالت کادونا نیجریه زندگی می کنند. منابع مختلف جمعیت شیعیان در نیجریه را از دهها هزار نفر تا ۴ الی ۱۰ میلیون نفر اعلام می کنند که هیچ یک توسط منابع مستقل تایید نشده اند.
پس چند روز جنایت ارتش نیجریه که گفته میشود هدف آن دستگیری “ابراهیم زکزاکی” رهبر گروه شیعی بوده و منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری انجامید آمریکا وارد صحنه شد و ادعا کرد :


به یک فایل صوتی دست یافته است که حاوی مکالمه تلفنی یک مقام ایرانی با شیخ ابراهیم زکزکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه است، که در آن زکزکی می گوید خانه اش هدف تیراندازی قرار گرفته و جانش در خطر است.
فردی که گفته می شود یک مقام ایرانی است هم در بخشی از این مکالمه سه دقیقه ای می گوید، تمام تلاشمان را خواهیم کرد.
شیخ زکزکی متهم است که قصد دارد با دریافت کمک از ایران، انقلاب اسلامی در نیجریه برپا کند.۱
این جنایت که گفته میشود تاکنون کشته شدن یک هزار شیعه را در برداشته از آنجا آغاز شد که تعداد زیادی از هواداران زکزاکی سپرهای انسانی در اطراف خانه شیخ ابراهیم یعقوب زکزکی ایجاد کردند تا مانع از حمله ارتش به خانه او شوند.
چندی قبل نیز در حمله انتحاری یک عضو گروه افراط گرای بوکوحرام، ۲۰ نفر از شیعیان نیجریه کشته شدند. 
تاکنون بارها گروه شیعی جنبش اسلامی با حملات مختلفی روبه رو شده و آمارهای مختلفی درباره کشته ها و زخمی ها منتشر شده است.
اسلام ودنیای امروز 
متاسفانه روز بروز بردامنه جنگ های فرقه ای در بلاد اسلام افزوده میشود و عمدتا کشتار از سوی کسانی شروع می شود که بنوعی مرتبط با وهابیت سعودی هستند .امروزه هر جنایتی از سوی مدعیان اسلام برعلیه گروهی از مسلمانان دیگر شکل میگیرید چیزی نیست جزء همان جنایتی که در افغانستان با شکل گیری طالبان بوجود آمد.
شکل گیری یک تشکیلات جنایی
۱۰ اکتبر سال ۱۹۹۴ میلادی در اوج جنگ‌های داخلی افغانستان گروهی وارد منطقه سپین بولدک ولایت قندهار در جنوب افغانستان شدند و نام خود را «تحریک اسلامی طلبای کرام» نهادند. در میان رهبران طالبان اعرابی وهابی از عربستان سعودی وجود داشت .حمایت‌های مکرر و پنهان عربستان سعودی از طالبان ادامه داشت و آنها با شعار جهاد با شرک و کفر و اینکه هر کس کشته شود به بهشت خواهد رفت به زودی پیروان زیادی از افغانستان و پاکستان پیدا کردند. طالبان ۲۶ سپتامبر ۱۹۹۶ کابل پایتخت افغانستان را تصرف کردند. آنان به محض ورود دکتر محمد نجیب‌الله احمدزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان و برادرش شاهپور احمد زی را کشتند و جنازه هایشان را در چهارراه آریانا در نزدیکی ارگ ریاست جمهوری افغانستان به نمایش گذاشتند.
کشتار مردم هزاره
طبق گزارش‌های نهادهای بین‌المللی حقوق بشری، طالبان در دورهٔ حاکمیت خود دست به کشتار هزاران تن از مردم هزاره زده‌اند که از آن می‌توان به عنوان یک نسل‌کشی یاد کرد. قتل‌عام مردم هزاره در شهر مزار شریف در ماه آگوست سال ۱۹۹۸ که هزاران تن از مردم هزاره در طی چند روز کشته شدند یکی از نمونه‌های این قتل‌عام‌ها محسوب می‌شود. طبق گزارش دیده بان حقوق بشر والی طالبان در آنوقت پس از تصرف شهر مزار شریف از هزاره‌ها به عنوان کافر یاد کرده و قتل آنان و غارت اموال شان را جایز دانست. (مردم هزاره شیعه مذهب می‌باشند).
قتل‌عام هزارها در فاصله سال‌های ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۰۱ در ولایت‌های سر پل و بامیان از نمونه‌های دیگر این قتل‌عام‌ها می‌باشد. دیده بان حقوق بشر با انتشار گزارشی ویژه در سال ۲۰۰۱ به بخش‌های مهمی از این قتل‌عام‌ها بصورت مستند پرداخته‌است.
کشورهای پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تنها سه کشوری بودند که طالبان را به رسمیت شناختند.۲
مشترکات 
– تمام جنایتکاران از این دست دارای سمپاتی اعتقادی نسبت به آل سعوددارند .
– رد پای عربستان دیده میشود.
– شروع کننده جنگ این گروه و این جناح هستند .
– از کشتار هیچ ابایی نداشته و مجازات خاصی برعلیه آنان صورت نمی گیرد حتی طالبان با آن همه جنایت دارای دفتر رسمی در بعضی از کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس است .
سود حاصله از درگیری 
همواره بیشترین سود از این درگیری ها و کشتارها نصیب آمریکا شده است -حضور پررنگ آمریکا در افغانستان و عراق به بهانه جنگ با تروریسم طالبان و داعش نمونه ای از این موارد است .
هدف آمریکا 
آمریکا با اعطاء مجوز به ائتلاف عربستان در حمله به یمن یا سکوت در برابر اقدام السیسی مصر در بازداشت اخوانی ها این تفکر را القاء میکند که اگربا او باشی در امان خواهی بود وگرنه همواره می بایست منتظر دردسر تازه ای بود.در واقع میگوید همه میبایست از او گدایی قدرت نمایند. 
آنچه بیش از پیش آمریکا را عصبانی میکند این تفکر است که ” میتوان در مقابل آمریکا ایستاد ” چرا که درصورت تحقق این اراده بسیاری از کشورها از آن الگو برداری کرده و دکان آمریکایی ها تعطیل میشود .
البته این تفکر سختی ها و دشواری های بسیاری را برای ایران بوجود اورده که کمترین آن را میتوان جنگ عراق برعلیه ایران محسوب کرد.

آنچه که برای ایران مقرون به صرفه نبوده و درحقیقت خواسته آمریکای هاست این مطلب است که ایران به سمت و سوی هزینه ها نظامی و مسلح کردن دوستان خود برآید چرا که این روش را روس ها در رقابت نظامی مشهور به جنگ ستارگان آزمودن و شکست خوردند.
منابع 
۱ – http://ir.voanews.com/content/nigeria-shiite-iran/3105749.html
۲- https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%86
۳- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940924000385
۴- http://www.asriran.com/fa/news/438027/%D9%86%DB%8C%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B9%DB%8C%D8%A7%D9%8

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.